ABZ Diervoeding beschikt over de innovatieve GMI-techniek voor zeugen. Dit heeft een grote meerwaarde voor zeugenhouders. Door inzichtelijk te maken hoe zeugen preciezer naar behoefte gevoerd kunnen worden, is een voordeel te halen van minimaal € 25,- per zeug.
Met de ABZ GMI-techniek kan, via echografie, het spek- en spierdikteverloop van zeugen inzichtelijk gemaakt worden. Over cycli heen. In de praktijk blijkt dat traditionele voerschema’s, gebaseerd op het oog, gewicht en/of spekdikte, niet meer volstaan voor de bespierde zeugen van tegenwoordig. Ook de nauwkeurigheid van deze metingen laat sterk te wensen over. Daarom is de innovatieve ABZ GMI-techniek ontwikkeld.
We zien vaak verrassende resultaten. Het blijkt bijvoorbeeld dat moderne zeugen, bijvoorbeeld TN70, PIC en Danbred, al veel spierweefsel afbreken aan het einde van de dracht. Met behulp van de ABZ GMI-techniek kunnen we zeugen beter naar behoefte gaan voeren. Dit is gunstig voor de biestproductie, de vitaliteit van zeug en biggen, maar vooral ook voor de kwaliteit van de volgende worp.
Onderzoek en praktijk wijzen uit dat de duurzaamheid van de zeugen verbetert. Zeugen vallen minder af en hoeven minder te herstellen. Samen met de verbeterde resultaten, levert deze efficiëntieslag minimaal € 25,- per zeug per jaar op. ABZ Diervoeding omarmt de toegevoegde waarde van de GMI-techniek voor zeugenhouders en heeft geïnvesteerd in de opleiding van nieuwe GMI-specialisten zodat onze zeugenhouders van de voordelen profiteren.
Gratis GMI-scan aanvragen >ABZ GMI-techniek: de fundering voor de toekomstige zeug
Benieuwd hoe de ABZ GMI-techniek werkt? Onze varkensspecialist Naomi ten Tije laat het u zien in onderstaande video.