Een goede droogstand kan het verschil maken tussen een goede en slechte lactatie. Al jaren heeft ABZ Diervoeding hiervoor een onderscheidende aanpak die nog steeds nieuw is voor veel veehouders. Veeteelt maakte een video waarin Izak van Engelen, rundveespecialist bij ABZ Diervoeding, uitleg geeft.
Veeteelt video
De transitie van droogstand naar lactatie blijft altijd cruciaal voor een goede start. Ook het fosforgehalte in het droogstandsrantsoen speelt hierin een belangrijke rol. ‘Juist tijdens de droogstand kun je het verschil maken tussen een goede en slechte lactatie’, vertelt Izak van Engelen voor de camera van Veeteelt. Volgens Van Engelen adviseert ABZ Diervoeding al 15 jaar één droogstandsrantsoen zonder anionische zouten. ‘Om toch de calciumspiegel rond afkalven hoog te houden, zit er weinig fosfor in het rantsoen’, aldus Van Engelen.
Fosfor en vitamine D-stofwisseling
In 2019 was er vanuit Veeteelt ook aandacht voor het fosforgehalte in ruwvoer, wat hier is terug te lezen is: klik hier >. Daarin werd al geconcludeerd dat een te veel aan fosfor in de droogstand de kansen op melkziekte vergroot, vanwege de negatieve invloed op de vitamine D-stofwisseling, die op zijn beurt weer de calciummetabolisme beïnvloedt. Dit principe legt Van Engelen ook kort uit in de video.
Bekijk de videbeelden:
Meer weten over onze droogstandsaanpak?
Voor meer informatie kunt u terecht bij:
Izak van Engelen Productmanager rundvee Mobiel 06 2125 8720 E-mail i.engelen@abzdiervoeding.nl |
Wilt u meer lezen over onze droogstandsaanpak, klik dan op onderstaande button:
ABZ Actief Droogstand >