Bij Jasper en Afke Baukje Spierings uit Oss was en is het melkveebedrijf de basis voor de verbreding waar de ouders van Jasper ooit mee begonnen zijn. Onder de naam Boer Spierings wordt in hun landwinkel melk van eigen koeien, kaas uit eigen kaasmakerij, vlees van hun Brandrode runderen verkocht. Kinderopvang is in het bedrijf geïntegreerd zodat kinderen al vroeg bewust worden van de relatie tussen mens, dier en natuur.
Kaasmakerij
Jasper is zelf verantwoordelijk voor de kaasmakerij. Het maken van de ambachtelijke kaas begint al bij het bemesten van het land, het melken van de koeien tot uiteindelijk het maken en rijpen van de kaas. Elke stap in dit proces beïnvloedt de smaak en kwaliteit van de kaas. Voor het slagen hierin heeft Jasper al weer een aantal jaar geleden gezocht naar een coöperatie die verstand had van gras en kaas. Hij kwam toen in contact met De Samenwerking. Momenteel voorziet collega Arjan Mulder het bedrijf van nuttige adviezen.
Melk- én vleesvee
Op het bedrijf worden niet alleen koeien gemolken. In de zomer worden in de uiterwaarden van de Maas Brandrode runderen geweid. Het vlees van deze dieren wordt verkocht in de landwinkel.
Kinderdagverblijf
Op het kinderdagverblijf is ruimte voor 5 groepen van maximaal 16 kinderen. Met iedere dag naar buiten en om gaan met de dieren stimuleren ze de ontwikkeling van ieder kind. Boer Spierings deelt hun bedrijf met vele mensen en kinderen uit de omgeving van Oss.
Gefeliciteerd!
Familie Spierings, van harte gefeliciteerd met het behalen van Agrarisch Ondernemer 2024!