Bedrijfsvoordeel halen met nieuwe GLB
Het GLB gaat op de schop. De betalingsrechten vervallen. Daarvoor in de plaats komt een basispremie van € 220 per hectare. Middels de eco-regeling zijn extra toeslagen te behalen. Daarmee kan het bedrag per hectare oplopen tot maximaal € 474. Wilt u premie blijven ontvangen vanuit het GLB, dan kan dit best wat aanpassingen in uw bedrijfsvoering vragen. Daarom organiseert ABZ Diervoeding, in samenwerking met DLV Advies, een bijeenkomst op 16 januari a.s. over de praktische gevolgen van het nieuwe GLB.
- Aanvang: 16 januari om 20.00 uur
- Locatie: ’t Zand, Bestseweg 52 te Oirschot
Hulpmiddelen voor eco-regeling
Om in aanmerking te komen voor de toeslagen uit de eco-regeling moeten per hectare punten gescoord worden die te behalen zijn in verschillende categorieën: klimaat, bodem en lucht, biodiversiteit, water en landschap. Om die punten te behalen, kunnen ondernemers kiezen uit eco-activiteiten. Enkele voorbeelden van eco-activiteiten: langjarig grasland, vroeg oogsten rooigewassen, teelt van eiwitgewassen, onderzaai vanggewas, verlengde weidegang en een bufferstrook met kruiden langs bouwland. Naast een hogere hectarepremie die met de eco-maatregelen te behalen is, is een deel van de eco-activiteiten ook bedrijfstechnisch aantrekkelijk. Denk aan maatregelen als grasklaver om meer eiwit van eigen land te halen of kruidenrijk grasland voor een betere bodemstructuur.
Aanmelden
Graag ondersteunen wij u bij deze voorbereidingen. Daarom nodigen wij u van harte uit voor de bijeenkomst op 16 januari waar u wordt bijgepraat over de praktische gevolgen van het nieuwe GLB. En welke stappen nu al genomen moeten worden om in aanmerking te komen voor extra hectaretoeslag. Daarnaast zullen wij die avond dieper ingaan op onze samenwerking met DLV Advies en welke meerwaarde dat voor u oplevert. Tijdens de bijeenkomst zullen verschillende voorbeelden getoond worden van bedrijven.