Op 9 januari 2018 organiseren wij voor regio Zuid (op uitnodiging) een rundvee studiedag met als thema ‘Van het berekende naar … het gezeefde rantsoen’. De studiedag wordt georganiseerd van 09:45 tot circa 14:30 uur in Diessen.
Graag willen wij aan de hand van twee workshops het proces van het berekende rantsoen naar het gezeefde rantsoen toelichten en bespreken.
Wat gebeurt er met het voer tijdens de bereiding van het rantsoen? Wordt het rantsoen goed en gezond omgezet in voldoende kg’s vet en eiwit? Juist nu er veel graskuil met een zeer goede kwaliteit is gewonnen, zijn deze vragen erg actueel.
Het programma:
09:45 u. Ontvangst met koffie
10:00 u. Workshop ‘Rantsoenbereiding: van de kuil naar de koe’ door Peter van de Vegt, support manager Diamond V
12:00 u. Lunch
13:00 u. Workshop ‘ABZ Vertering Analyse: rantsoen én management wordt gezeefd’ door Izak van Engelen, product manager ABZ Diervoeding
14:30 u. Afsluiting onder het genot van een drankje
Locatie:
Melkveebedrijf V.O.F. Vingerhoets-Hermans
Van Dijcklaan 12, 5087 KT DIESSEN