Op 19 december organiseren wij voor regio Midden (op uitnodiging) een rundvee studiedag met als thema ‘Van het berekende naar … het gezeefde rantsoen’. De studiedag wordt georganiseerd van 09:45 tot circa 14:30 uur in Bunschoten.
Graag willen wij aan de hand van twee workshops het proces laten zien van het berekende rantsoen naar uiteindelijk het gezeefde rantsoen.
Wat gebeurt er met het voer tijdens de bereiding van het rantsoen? Wordt het rantsoen goed en gezond omgezet in voldoende kg’s vet en eiwit? Juist nu er veel graskuil met een zeer goede kwaliteit is gewonnen, zijn deze vragen erg actueel.
Het programma:
09:45 u. Ontvangst met koffie op melkveebedrijf Van den Hengel
10:00 u. Workshop ‘Rantsoenbereiding: van de kuil naar de koe’ door Peter van de Vegt, support manager Diamond V
12:00 u. Lunch
13:00 u. Workshop ‘ABZ vertering analyse: rantsoen én management wordt gezeefd’ door Izak van Engelen, productmanager ABZ
14:30 u. Afsluiting onder het genot van een drankje
Locatie:
Melkveehouderij Jan en Mariska van den Hengel
Zevenhuizerstraat 279 A, 3751 LC BUNSCHOTEN