Tenenpikken: vetmetabolisme leghennen mogelijk van invloed
ABZ Diervoeding, ForFarmers, Vitelia Voeders en Voergroep Zuid hebben in samenwerking met Trouw Nutrition een onderzoek uitgevoerd naar ‘tenenpikken’ bij leghennen. Een probleem dat met name bij witte, hoogproductieve leghennen voor komt en tot extra uitval leidt. Onderzoeken op basis van vergelijking tussen witte en bruine leghennen enerzijds en niet of wel getenenpikte hennen anderzijds Lees het volledige artikel …
Webinar ABZ Grondstoffen
Op dinsdag 24 september 2024 organiseren wij om 20.15 uur een videogesprek met ABZ Grondstoffen. Onze inkoper Arjan Teunissen neemt u graag mee in de actualiteiten rondom de grondstoffenmarkt. Wilt u deelnemen aan deze videobijeenkomst? Meld u dan aan via onderstaande button zodat wij u een link kunnen sturen om deel te nemen.
Maatschap Van Dijk Wekerom: Echt familiebedrijf met biologische leghennen, melkkoeien en loonwerk
Videobijeenkomst actualiteit grondstoffen 26 juni 2024
Er is geen samenvatting, omdat dit een beschermd bericht is.
Vezels: essentieel voor goede darmgezondheid van leghennen
Van leghennen wordt tijdens de productieperiode veel gevraagd. Ze moeten in staat zijn om de beschikbare nutriënten in het voer op een zo efficiënt mogelijke manier om te zetten in maximaal technisch resultaat. De beschikbare vezels spelen hierbij een belangrijke rol Enkel met een gezond en goed functionerend maag-darmkanaal is een leghen in staat de Lees het volledige artikel …
ABZ borgt Carbon Footprint via GMP+ certificering
Steeds meer bedrijven werken aan het verlagen van hun Carbon Footprint (CO2). Enerzijds om te onderscheiden in de markt. Anderzijds omdat Europese wetgeving dit verplicht, ook wel CSRD genoemd. Hierbij moeten beursgenoteerde bedrijven, en vanaf 2025 ook middelgrote bedrijven, aantonen hoe ze duurzamer werken. Voor retailers en (fast)foodketens heeft de aankoop van producten een grote Lees het volledige artikel …
Voermanagement van startende koppels leghennen
Dat goed pre-leg en startvoer belangrijk is voor startende koppels is logisch. Zonder de juiste nutriënten is het moeilijk voor de jonge hennen om door te ruien, te groeien en in productie te komen zonder dat er schade ontstaat. Echter, met goed voer alleen kom je er niet, het hele management er omheen moet ook Lees het volledige artikel …
Bruine of witte hennen?
De productie van eieren in Nederland is de laatste jaren steeds meer verschoven van bruine naar witte hennen. Een witte hen gaat langer mee en kan daarom meer eieren produceren en is efficiënter. Doorgaans kan deze hen met goedkoper voer af dan een bruine hen. Daarentegen wordt de bruine hen door veel pluimveehouders ervaren als Lees het volledige artikel …
Inname en inkoop boerengranen
Inname boerengranen uit de oogst Jaarlijks is het mogelijk om uw boerengranen rechtstreeks uit de oogst te leveren aan de coöperatie. Tarwe, gerst, triticale en rogge kunt u, mits de kwaliteit het toelaat, bij de volgende fabrieken aanleveren: Nijkerk, Eindhoven, Haastrecht, Lunteren, Meppel (BIO), Markelo en Stroobos. Maïslevering is alleen mogelijk via een drogerij. De Lees het volledige artikel …